Translate

уторак, 21. јун 2016.

Domaća jaffa

Sastojci:
za koru :

  2 Jaja,
60 g šećera,
60 g brašna,
30 g neslanog istopljenog putera
 
 Žele :
160 ml đusa  ,
1 kašika šećera ,
1 želatin, 
150 g čokolade

Staviti đus u šerpicu sa šećerom da proključa dok se šećer ne istopi.U međuvremenu otopiti želatinsa malo hladne vode pa dodati u sok i otopljeni šećer i promešati da se otopiSmesu sipati u pleh i ostaviti da ohladi i stegne..
Sastaviti jaja i šećer u dublju posudu pa mutiti  dok jaja ne budu svjetlo žuta i gušća. Polako dodati brašno  i ručno kašikom promešatii.Dodati istopljeni puter i ujednačiti smesu.kalup za mafine nauljiti i u svaki staviti po jednu kašiku smese ( treba da se dobije 24 kolačića ), i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.Pečeno testo ohladiti i izvaditi iz modle.Pomoću rakijske čašice vaditi krugove stegnutog želatina i staviti na svaku koru.Čokoladu otopiti na pari i preliti preko krugova želatina.

Нема коментара:

Постави коментар