Translate

понедељак, 6. јун 2016.

Princes krofne punjene kajmakom i šunkom

Sastojci za testo :

2,5 dl vode
50 gr maslaca ( ili margarina )
prstohvat soli
150 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
4 jaja

Fil

300 gr kajmaka
150 gr seckane šunke

Dekoracija

150 gr šunke

U dublju šerpu sjediniti vodu , maslac , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Pomoću šprica za šlag istiskivati po malo testa i ređati u podmazani pleh vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste.Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni.
U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će krofne odmah splasnuti.
Sjediniti kajmak i seckanu šunku.
Pečene krofne iseći pri vrhu i puniti pripremljenim filom.Od šunke napraviti ružice i staviti na svaku krofnu.

Нема коментара:

Постави коментар