Sastojci:
Za testo:
200 ml jogurta,
Za testo:
200 ml jogurta,
1 jaje ,
1 sveži kvasac,
650 g brašna,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
400 ml vode,
1 veza mladog crnog luka
U toplu vodu staviti kvasac sa malo šerćera i brašna i pomešati, pa pustiti da nadođe. U dublju posudu staviti brašno,mlaki jogurt, jaje, so, pa dodati nadošli kvasac. Zamesiti testo i pustiti da naraste. Kada je testo naraslo još jednom premesiti i izmešati sa sitno seckanim mladim crnim lukom i ostaviti da još malo naraste. Kada testo opet poraste, premesiti ga i oblikovati po želji i staviti u kalup. Ostavite da naraste testo u kalupu pa ga premazati hladnom vodom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 C.
U toplu vodu staviti kvasac sa malo šerćera i brašna i pomešati, pa pustiti da nadođe. U dublju posudu staviti brašno,mlaki jogurt, jaje, so, pa dodati nadošli kvasac. Zamesiti testo i pustiti da naraste. Kada je testo naraslo još jednom premesiti i izmešati sa sitno seckanim mladim crnim lukom i ostaviti da još malo naraste. Kada testo opet poraste, premesiti ga i oblikovati po želji i staviti u kalup. Ostavite da naraste testo u kalupu pa ga premazati hladnom vodom i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 C.
Нема коментара:
Постави коментар