Translate

уторак, 21. јун 2016.

Punjeni sampinjoni u slanini

Sastojci :

24 šampinjona srednje veličine,
12 listova mesnate slanine,
1 manja glavica crnog luka, 
1 kašika paradajz pirea, 
1 kašičica gustina, 
250 g pileće džigerice, 
ulje,
 vegeta

Poklopce šampinjona odvojiti od drški.Drške , džigericu i crni luk iseckati na sitne kockice.Crni luk dinstati na ulju dok ne postane staklast pa dodati drške i džigericu i sve dinstatati dok ne omekša.Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, vegetu i posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.Pripremljenim filom puniti pečurke pa po dve spajati , omotati ih slaninom i nabosti na štapiće za ražnjiće.Poređati u nauljeni pleh i staviti u rernu da se zapeče na 180 stepeni.




Нема коментара:

Постави коментар