Sastojci :
4 veze zelja,
400 g mešanog mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
100 g pirinča,
4 veze zelja,
400 g mešanog mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
100 g pirinča,
1 čaša kiselog mleka,
2 žumanceta,
2 žumanceta,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje.
Listovima zelja skinuti tvrdi deo i popariti ih vrelom vodom.Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati mleveno meso, začiniti po ukusu, a potom dodati i pirinač. Mešati dok svi sastojci ne omekšaju. Na svaki list zelja stavljati po kašicicu fila, uviti sarmicu i ređati u podmazanu tepsiju.Poslagane sarmice naliti vodom, posoliti po ukusu, pokriti folijom i peći u rerni na 150 °C oko tridesetak minuta, dok voda skoro sasvim ne uvri.Za to vreme umutiti kiselo mleko sa žumancima i malo vode, pa preliti sarmice i zapeći ih još malo da se uhvati korica.
maslinovo ulje.
Listovima zelja skinuti tvrdi deo i popariti ih vrelom vodom.Na maslinovom ulju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati mleveno meso, začiniti po ukusu, a potom dodati i pirinač. Mešati dok svi sastojci ne omekšaju. Na svaki list zelja stavljati po kašicicu fila, uviti sarmicu i ređati u podmazanu tepsiju.Poslagane sarmice naliti vodom, posoliti po ukusu, pokriti folijom i peći u rerni na 150 °C oko tridesetak minuta, dok voda skoro sasvim ne uvri.Za to vreme umutiti kiselo mleko sa žumancima i malo vode, pa preliti sarmice i zapeći ih još malo da se uhvati korica.
Нема коментара:
Постави коментар