Sastojci :
za testo :
500 g brašna,
za testo :
500 g brašna,
20 g svežeg kvasca,
1 kašičica soli ,
1 kašičica šećera,
2,5 dl mleka,
2,5 dl mleka,
1 dl ulja
Nadev :
5 kuvana jajeta,
Nadev :
5 kuvana jajeta,
300 g blitve,
120 g pečenice,
3 pečene crvene paprike,
100 g kačkavalja
Posipanje:
50 g susama,
100 g kačkavalja
Posipanje:
50 g susama,
50 g lana,
50 g bundevinih semenki
Kvasac otopiti sa malo toplog mleka .U dublju posudu sastaviti brašno, šećer, so, ulje ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa ostatkom toploh mleka.Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom da naraste.Blitvu oprati i očistiti od peteljki pa blanširati u slanoj vodi, potom cediti i ostaviti da se ohladi.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti u pravougaonik.Preko testa poređati listove pečenice, zatim preko nje naneti listove blitve,potom prekriti filetima pečene paprike,preko njih poslagati barena jaja a između jaja stavljati štapiće kačkavalja.Testo pažljivo urolati i staviti u okrugli kalup za kuglof koji je predhodno nauljen i posut po dnu semenkama susama, lana i bundeve.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći đevrek dok ne porumeni.
Kvasac otopiti sa malo toplog mleka .U dublju posudu sastaviti brašno, šećer, so, ulje ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa ostatkom toploh mleka.Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom da naraste.Blitvu oprati i očistiti od peteljki pa blanširati u slanoj vodi, potom cediti i ostaviti da se ohladi.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti u pravougaonik.Preko testa poređati listove pečenice, zatim preko nje naneti listove blitve,potom prekriti filetima pečene paprike,preko njih poslagati barena jaja a između jaja stavljati štapiće kačkavalja.Testo pažljivo urolati i staviti u okrugli kalup za kuglof koji je predhodno nauljen i posut po dnu semenkama susama, lana i bundeve.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći đevrek dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар