Translate

уторак, 21. јун 2016.

Punjeni đevrek

Sastojci :
za testo :

500 g brašna,
20 g svežeg kvasca, 
1 kašičica soli ,  
1 kašičica šećera,
2,5 dl mleka, 
1 dl ulja

Nadev :

5 kuvana  jajeta, 
300 g blitve,
120 g pečenice,
3 pečene crvene paprike,
100 g kačkavalja

 Posipanje:

 50 g susama, 
50 g lana, 
50 g bundevinih semenki

Kvasac otopiti sa malo toplog mleka .U dublju posudu sastaviti brašno, šećer, so, ulje ,otopljeni kvasac i sve zamesiti sa ostatkom toploh mleka.Prekriti testo krpom i ostaviti na toplom da naraste.Blitvu oprati i očistiti od peteljki pa blanširati u slanoj vodi, potom cediti i ostaviti da se ohladi.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i rastanjiti u pravougaonik.Preko testa poređati listove pečenice, zatim preko nje naneti listove blitve,potom prekriti filetima pečene paprike,preko njih poslagati barena jaja a između jaja stavljati štapiće kačkavalja.Testo pažljivo urolati i staviti u okrugli kalup za kuglof koji je predhodno nauljen i posut po dnu semenkama susama, lana i bundeve.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći đevrek dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар