Sastojci :
za palačinke
160 g brašna,
1/2 kašike šećera,
1/2 kašičice soli,
2 jajeta,
400 ml mleka,
150 ml ulja
1/2 kašičice soli,
2 jajeta,
400 ml mleka,
150 ml ulja
za fil
300 g pilećeg belog mesa,
400 g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
2 dl kisele pavlake,
150 g rendanog edamera,
400 g šunkarice,
soli i bibera po ukusu
Umutiti smesu za palačinke tako što se u brašno doda so, šećer, jaja i 200 ml mleka, pa sve vreme mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa. Zatim dodati preostalo mleko i nastaviti sa mućenjem. Smesu ostaviti da odstoji sat vremena, a zatim dodati ulje (smesa treba da bude gušća od standardne). Sipati smesu u flašicu sa pipom ili običan čep probušiti.Tiganj dobro zagrejati, pa prvo obrazovati krug, a zatim mrežu unutar kruga. Palačinke ispeći sa obe strane i ostaviti da se ohlade.
Fil:
Meso skuvati u slanoj vodi, a zatim ga staviti na ubrus da se ocedi. Sitno iseckati crni luk, ispržiti ga na ulju, a zatim dodati šampinjone iseckane na listiće. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari tečnost. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti pavlaku sa sirom, a 100 g šunkarice iseći na tanke listićepa dodati sitno seckano meso i šampinjone i sve dobro sjediniti.
Finalni postupak:
Na palačinku staviti dva -tri lista šunkarice. Zatim dodati sjedinjeni fil pa palačinku najpre saviti sa strane, a potom polako urolati.Postupak ponavljati i sa ostalim palačinkama.
2 glavice crnog luka,
2 dl kisele pavlake,
150 g rendanog edamera,
400 g šunkarice,
soli i bibera po ukusu
Umutiti smesu za palačinke tako što se u brašno doda so, šećer, jaja i 200 ml mleka, pa sve vreme mutiti žicom dok se ne dobije ujednačena smesa. Zatim dodati preostalo mleko i nastaviti sa mućenjem. Smesu ostaviti da odstoji sat vremena, a zatim dodati ulje (smesa treba da bude gušća od standardne). Sipati smesu u flašicu sa pipom ili običan čep probušiti.Tiganj dobro zagrejati, pa prvo obrazovati krug, a zatim mrežu unutar kruga. Palačinke ispeći sa obe strane i ostaviti da se ohlade.
Fil:
Meso skuvati u slanoj vodi, a zatim ga staviti na ubrus da se ocedi. Sitno iseckati crni luk, ispržiti ga na ulju, a zatim dodati šampinjone iseckane na listiće. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari tečnost. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti pavlaku sa sirom, a 100 g šunkarice iseći na tanke listićepa dodati sitno seckano meso i šampinjone i sve dobro sjediniti.
Finalni postupak:
Na palačinku staviti dva -tri lista šunkarice. Zatim dodati sjedinjeni fil pa palačinku najpre saviti sa strane, a potom polako urolati.Postupak ponavljati i sa ostalim palačinkama.
Нема коментара:
Постави коментар