Translate

уторак, 21. јун 2016.

Perece sa kajmakom

Sastojci :

650 g brašna,
1/2 svežeg kvasca,
150 g kajmaka, 
3 dl mleka,
1 kašičica šećera,
 1 jaje,
so,
susam

Kvasac rastopite sa šećerom u 100 ml topleog mleka  i ostavite da zapeni. U dubljoj činiji pomešati polovinu količine brašna i so, dodati nadošli kvasac, kajmak i ostatak mleka, pa mešati viljuškom i postepeno dodavati ostatak brašna. Prebacručiti testo  na radnu površinu posutu brašnom i mesiti dok ne prestane da se lepi za ruke. Premazati testo maslinovim uljem, vratiti u činiju, prekriti  krpom i ostavite na toplom da odstoji najmanje 1 sat.Kada je testo odmaralo kratko ga premesiti premesiti, oblikuovati  u valjak i iseći na 10 jednakih delova. Od svakog dela razvući pantljike dužine oko 60 cm, oblikovati perece i poređati  u pleh obložen papirom za pečenje. Svaku perecu premažite sa umućenim jajetom i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 220° C, 15 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар