Sastojci :
500 g lisnatog testa,
500 g pečenog pilećeg ( ili svinjskog )mesa ,
2 dl kisele pavlake,
100 g šargarepe,
50 g paprike,
100 g tikvice,
100 g tikvice,
100 g paradajza,
100 g crnog luka,
100 g graška,
1 jaje,
100 g graška,
1 jaje,
vegeta,
bosiljak,
ulje
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa staviti da se dinsta na malo ulja.Grašak obariti u slanoj vodi.Papriku, paradajz i tikvice iseckati na sitnije kockice pa dodati u izdinstani crni luk i šargarepu i sve mešati dok povrće ne omekša.Potom dodati pečeno iseckano meso , skuvani i oceđeni grašak pa još malo mešati i začiniti vegetom i bosiljkom.Skloniti sa šporeta malo prohladiti i umešati kiselu pavlaku i umućeno jaje.Lisnato testo rastanjiti pa jedan deo staviti u četvrtasti pleh, preko naneti fil i preklopiti sa drugim delom rastanjenog lisnatog testa.Krajeve testa pritisnuti viljuškom da se ivice slepe, da fil tokom pečenja ne bi iscureo, pa odozgo na nekoliko mesta izbosti viljuškom i staviti u zagrejanu rernu da se pita peče na 200 stepeni dok ne porumeni.
bosiljak,
ulje
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa staviti da se dinsta na malo ulja.Grašak obariti u slanoj vodi.Papriku, paradajz i tikvice iseckati na sitnije kockice pa dodati u izdinstani crni luk i šargarepu i sve mešati dok povrće ne omekša.Potom dodati pečeno iseckano meso , skuvani i oceđeni grašak pa još malo mešati i začiniti vegetom i bosiljkom.Skloniti sa šporeta malo prohladiti i umešati kiselu pavlaku i umućeno jaje.Lisnato testo rastanjiti pa jedan deo staviti u četvrtasti pleh, preko naneti fil i preklopiti sa drugim delom rastanjenog lisnatog testa.Krajeve testa pritisnuti viljuškom da se ivice slepe, da fil tokom pečenja ne bi iscureo, pa odozgo na nekoliko mesta izbosti viljuškom i staviti u zagrejanu rernu da se pita peče na 200 stepeni dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар