Sastojci za tamni sloj:
150 gr šećera
1 dl vode
125 gr margarina
50 gr čokolade
150 gr mlevena keksa
150 gr mlevenih oraha
Beli sloj:
200 gr šećera
1/2 dl vode
125 gr margarina
200 gr mleko u prahu
Glazura
50 gr crne čokolade
50 gr bele čokolade
3 kašike ulja
Tamni sloj:
U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati i staviti u pleh dimenzije , pa preko staviti beli sloj.
Beli sloj:
Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu kuvati i kad bude gust sirup , vruć dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu. Dok se dodaje sirup neprekidno mešati mikserom 1-2 minuta. Dok je još toplo ( masa se brzo steže) preručiti preko tamnog sloja, poravnati i ostavimo da se ohladi.
Sastaviti crnu i belu čokoladu sa uljem , otopiti i preliti preko kolača.
Нема коментара:
Постави коментар