Translate

уторак, 21. јун 2016.

Punjeni mlinci

Sastojci :

1 pakovanje mlinaca,
4 jajeta,
400 ml milerama ,
150 g šunke, 
100-150 g slaninice,
soli po ukusu,
 100 g mariniranih pečuraka

Preliv :

2 jaja,
50 ml mleka

Mlince staviti u toplu vodu da omekšaju. Za to vreme obariti jaja, oljuštiti ih i iseći na kolutove. Slaninicu i stišnjenu šunku iseckati na kockice. Marinirane pečurke dobro ocediti i iseći na listiće.Oceđene mlince poređati na dno podmazane vatrostalne činije i premazati ih debljim slojem milerama.Preko staviti slaninicu, šunku i pečurke pa poređati kolutove jaja. Posoliti po ukusu, a onda zatvoriti preostalim mlincima.Umutiti jaja sa mlekom pa preliti mlince. Peći na 200 °C dok se ne uhvati korica.

Нема коментара:

Постави коментар