Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa,
500 g pilećeg belog mesa,
400 g šampinjona,
4 dl kisele pavlake,
2 jajeta,
1 kašičica senfa,
2 jajeta,
1 kašičica senfa,
1 glavica crnog luka,
50 g susama,biber,
so,
origano,
beli luk u prahu,
150 g trapista.
Bešamel sos :
30 gr putera,
50 g susama,biber,
so,
origano,
beli luk u prahu,
150 g trapista.
Bešamel sos :
30 gr putera,
1 i po kašika brašna,
300 ml mleka,
100 gr kisele pavlake
Belo meso obariti u slanoj vodi , ocediti i iseći na sitne kockice. Crni luk iseckati na kockice a šampinjone na listove pa sve zajedno dinstati na ulju i dok sva tečnost ne uvri.Potom posoliti, pobiberiti dodati beli luk u prahu i origano belo meso i susam pa još malo dinstati i skloniti sa šporeta.Kada se malo prohladi umešati kiselu pavlaku i senf.
Napraviti bešamel sos tako to se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i sipati izdinstane pečurke i meso pa preliti bešamel sosom. To sve preliti bešamel sosom. Staviti da se zapeče u rernu pa pred kraj narendati trapist i ostaviti da se istopi.
minuta na umerenoj temperaturi.
Belo meso obariti u slanoj vodi , ocediti i iseći na sitne kockice. Crni luk iseckati na kockice a šampinjone na listove pa sve zajedno dinstati na ulju i dok sva tečnost ne uvri.Potom posoliti, pobiberiti dodati beli luk u prahu i origano belo meso i susam pa još malo dinstati i skloniti sa šporeta.Kada se malo prohladi umešati kiselu pavlaku i senf.
Napraviti bešamel sos tako to se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i sipati izdinstane pečurke i meso pa preliti bešamel sosom. To sve preliti bešamel sosom. Staviti da se zapeče u rernu pa pred kraj narendati trapist i ostaviti da se istopi.
minuta na umerenoj temperaturi.
Нема коментара:
Постави коментар