Translate

уторак, 21. јун 2016.

Domaći petit keks sa čokoladom

Sastojci:
testo:

200 g šećera,
200 g maslaca,
prstohvat soli,
125 ml vode,
500 g brašna,
4 g praška za pecivo, 
150 g čokolade

Šećer, maslac, so i vodu staviti na srednju vatru da se sve potpuno otopi. Skloniti sa ringle i ostaviti 20-25 minuta da se prohladi. U većoj posudi pomešati brašno sa praškom za pecivo, zatim dodati otopljenu masu od šećera , maslaca, soli i vode i nastaviti mešati drvenom varjačom a na kraju i rukama da se dobije glatko testo. Testo podeliti na 4 jednaka dela i svaki umotati u  providnu foliju, te staviti u frižider na 3 sata.
Nakon hlađenja, svaki deo razvaljati na masnom papiru i seći nožem da se dobiju tanji i uži pravougaonici.Pola trakice premazati otopljenom čokoladom na paripa praznu polovinu presaviti preko čokolade a vice blago pritisnuti i oklagijom preći preko da se čokolada lepo rasporedi svuda.Keks ređati u pleh obložen papirom za pečenje i staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni da se peče , voditi računa da ne pregore.

Нема коментара:

Постави коментар