Sastojci :
kuvano pilece meso iz supe,
2 kuvana paštrnaka,
2 kuvana koren peršuna,
1 kuvana šargarepa,
komadić celera,
2 viršle,
2 srednje glavice crnog luka,
4 češnja belog luka,
1 jaje,
2 kašike ajvara,
2 kašike vegete,
malo bibera,
2 kašike aleve paprike,
3 kašike prezli,
3 kašike prezli,
ulje.
Kuvano meso,povrće i viršle samleti na mašini za meso ili u seckalici.Dodati iseckan crni i beli luk.Začiniti sa biberom, vegetomi alevom paprikom.Dodati jaje i ajvar i sve rukama dobro umesiti.Na kraju povezati sa prezlama da bi se masa mogla lepo oblikovati.
Oblikovati ćevape, složiti na podmazan pleh, preliti sa uljem i peci na 250 stepeni oko 25 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар