Sastojci :
300g svežeg graška,
100g pirinča,
1 veći crni luk,
2 čena belog luka,
1 kašika vegete,
1 kašika vegete,
so po ukusu,
1 dl ulja,
vode koliko je potrebno da se pirinač skuva(prvo naliti vodu da prekrije,posle po malo dodavati da ne zagori),
1 veći paradajz,
1 veći paradajz,
veza peršunovog lišća.
Sitno iseckati crni i beli luk pa prodinstati na ulju dok ne postane staklast.Dodati pirinač i grašak naliti vodom da prekrije i začiniti po ukusu.Kuvati sa postepenim dodavanjem vode dok pirinač ne omekša pa pred kraj ubaciti seckani peršun i ostaviti da sva voda uvri.Skloniti sa šporeta i preručiti u odgovarajuću posudu , poravnati i preko poređati kolutove paradajza i zapeći u rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар