Translate

четвртак, 15. октобар 2015.

Zapečeni grašak -Njam njam





Sastojci :

300g svežeg graška, 
100g pirinča,
 1 veći crni luk, 
2 čena belog luka,
1 kašika vegete,
 so po ukusu, 
1 dl ulja, 
vode koliko je potrebno da se pirinač skuva(prvo naliti vodu da prekrije,posle po malo dodavati  da ne zagori),
 1 veći paradajz,
 veza peršunovog lišća.


Sitno iseckati crni i beli luk pa prodinstati na ulju dok ne postane staklast.Dodati pirinač i grašak naliti vodom da prekrije i začiniti po ukusu.Kuvati sa postepenim dodavanjem vode dok pirinač ne omekša pa pred kraj ubaciti seckani peršun i ostaviti da sva voda uvri.Skloniti sa šporeta i preručiti u odgovarajuću posudu , poravnati i preko poređati kolutove paradajza i zapeći u rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар