Sastojci :
pola glavice kupusa(srednje veličine),
1 veća glavica crnog luka,
3 kašike kukuruznog brašna,
200 g mlevenog mesa,
5-6 kolutića kobasice iseckane na sitnije,
200 g mlevenog mesa,
5-6 kolutića kobasice iseckane na sitnije,
6 kašika kisele pavlake,
3jaja,
2 kašike vegete,
so po ukusu,
malo bibera,
malo bibera,
1 dl ulja ,
oko 400 ml vode.
oko 400 ml vode.
Sitno seckani crni luk propržiti na ulju.Dodati mleveno meso,potom i kobasicu.Malo nek sve prokrčka.Ubaciti iseckani ili izrendani sveži kupus , naliti vodom i kuvati da omekša.Kada je kupus omekšao skloniti šerpu sa šporeta i umešati kukuruzno brašno,jaja,pavlaku,vegetui biber.Posoliti još po ukusu.Nauljiti malo tepsiju i preručiti kupus.Poravnati masu i staviti u rernu da se zapeče Peći na 200 stepeni.Služiti uz kiselo mleko,pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар