Sastojci
3 komada tikvica srednje veličine,
1 veća glavica crnog luka,
400 g pilećeg belog mesa ili neko drugo,
1 dl ulja,
1 dl ulja,
5 kašika pirinča,
vegeta,
3 kašike brašna, vegeta,
200 ml kisele pavlake,
1 čen belog luka,
iseckano peršunovo ili celerovo lišće,
100 g topljenog kačkavalja.
Pirinač skuvati u slanoj vodi dok ne omekša, procediti i ohladiti.Crni luk sitno iseckati i prodinstati dok ne postane staklast na ulju , pa mu dodati sitno seckano belo meso i sve dinstati dok meso ne omekša.Dodati vegetu promešati i skloniti sa šporeta.U masu od mesa dodati pirinač , kiselu pavlaku, sitno seckani beli luk, brašno i peršunovo lišće.Sve dobro sjediniti.Tikvice oljuštiti, podeliti na pola i izdubiti sredinu pa u nju stavljati pripremljeni fil posuti sitno seckanim topljenim kačkavaljom i ređati u podmazani pleh .Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti tikvice da se zapeku.
Нема коментара:
Постави коментар