Sastojci :
3 srednje kelerabe,
1 manje belo meso,
1 glavica crnog luka,
4 kašike pirinča,
1 češanj belog luka,
1 jaje,
5 kašika kajmaka,
1 jaje,
5 kašika kajmaka,
1 kašika vegete,
so po ukusu,
malo bibera,
1dl ulja.
malo bibera,
1dl ulja.
Luk sitno iseckati i izdinstatidok ne postane staklast padodati pirinač i malo vode.Kuvati dok pirinač ne omekša. Potom dodati mleveno belo meso ili ga iseckati što sitnije. Staviti vegetu so i biber, sitno seckani beli luk i dinstati još 2-3 minute.Skloniti sa šporeta,malo prohladiti i umešati kajmak i jaje.Kelerabe oprati i oljuštiti koru i iseći na pola pa svakoj polovini izdubiti sredinuPuniti kelerabe sa pripremljenim filom ,preliti uljem i solju pa prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 200 stepeni dok keleraba ne omekša.Potom skloniti foliju i zapeći još malo.
Нема коментара:
Постави коментар