Translate

четвртак, 15. октобар 2015.

Punjena keleraba -Njam njam




Sastojci :

3 srednje kelerabe, 
1 manje belo meso, 
1 glavica crnog luka, 
4 kašike pirinča, 
1 češanj belog luka,
 1 jaje,
 5 kašika kajmaka, 
1 kašika vegete, 
so po ukusu,
 malo bibera,
 1dl ulja.


Luk sitno iseckati i izdinstatidok ne postane staklast padodati pirinač i malo vode.Kuvati dok pirinač ne omekša. Potom dodati mleveno belo meso ili ga iseckati što sitnije. Staviti vegetu so i biber, sitno seckani beli luk i dinstati još 2-3 minute.Skloniti sa šporeta,malo prohladiti i umešati  kajmak i jaje.Kelerabe oprati i oljuštiti koru i iseći na pola pa svakoj polovini izdubiti sredinuPuniti kelerabe sa pripremljenim filom ,preliti uljem i solju pa prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 200 stepeni dok keleraba ne omekša.Potom skloniti foliju i zapeći još malo.

Нема коментара:

Постави коментар