Sastojci
Testo:
100 g masti,
50 g margarina,
pet kašika vode,
prstohvat soli,
10 g šećera,
250 g brašna.
Fil:
0,5l mleka,
60 g šećera,
2 pudinga od vanile(80 g),
150 g margarina,
2 pudinga od vanile(80 g),
150 g margarina,
300 grožđa (svežeg ili iz kompota),
200 g šlaga.
Penasto umutiti mast i margarin pa postepeno dodavati so, šećer, brašno i vodu.Umesiti glatko testo pa staviti u četvtasti pleh i njime obložiti dno i ivice kalupa.Testo izbosti na nekoliko mesta i peći na 180 stepeni.Ostaviti koru da se ohladi.Rastopiti puding sa malo mleka, a u ostatak staviti šećer pa staviti da se kuva.Kad mleko počne da ključa sipati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom.Na koru naneti tanak sloj fila poređati grožđe i namazati ostatak fila.Umutiti šlag i naneti preko fila.
Нема коментара:
Постави коментар