Translate

четвртак, 15. октобар 2015.

Turske pice -Njam njam




Sastojci :

350g  brašna, 
10g kvasca, 
1 kašika soli,
 1 kašika šećera,
 200 ml tople vode,
1 kašika maslinovog ulja

Nadev :

200 g paradajza, 
100 g crnog luka, 
200 g paprike,
 250 g mlevenog mesa,
 vegeta, so, biber, aleva paprika, maslinovo ulje

Od navedenih sastojaka brašna, otopljenog kvasca, šećera, soli, ulja i vode umesiti mekano testo. Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da naraste.
Paradajz i papriku iseći na sitne kocke a crni luk na tanke šnite.Mleveno meso izdinstati na maslinovom ulju da dobije lepui braon boju pa mu dodati vegetu , biber i alevu papriku i promešati.
Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i praviti srednje loptice.Svaku lopticu oklagijom rastanjiti po dužini i uviti ivice kako bi se dobio oblik čamčića.Ređati testo u podmazani pleh pa na svako staviti po malo mesnog fila, preko paradajz, crni luk, paprika i posoliti.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći testo dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар