Sastojci :
350g brašna,
10g kvasca,
1 kašika soli,
1 kašika šećera,
200 ml tople vode,
1 kašika maslinovog ulja
Nadev :
200 g paradajza,
100 g crnog luka,
200 g paprike,
250 g mlevenog mesa,
250 g mlevenog mesa,
vegeta, so, biber, aleva paprika, maslinovo ulje
Od navedenih sastojaka brašna, otopljenog kvasca, šećera, soli, ulja i vode umesiti mekano testo. Ostavite ga na toplom mestu oko pola sata da naraste.
Paradajz i papriku iseći na sitne kocke a crni luk na tanke šnite.Mleveno meso izdinstati na maslinovom ulju da dobije lepui braon boju pa mu dodati vegetu , biber i alevu papriku i promešati.
Nadošlo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i praviti srednje loptice.Svaku lopticu oklagijom rastanjiti po dužini i uviti ivice kako bi se dobio oblik čamčića.Ređati testo u podmazani pleh pa na svako staviti po malo mesnog fila, preko paradajz, crni luk, paprika i posoliti.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći testo dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар