Sastojci :
1 kg ćevapa,
2 srednja krompira,
2 jajeta,
2 srednja krompira,
2 jajeta,
150 g mladog sira
150 ml pavlake za kuvanje,
so,
biber ,
vegeta,
150 g kačkavalja
so,
biber ,
vegeta,
150 g kačkavalja
Ćevape
složiti u krug ako su viši od posude u koju se slažu nožem iseći
vrhove.Krompir izrendati, posoliti, pobiberiti. Jaja umutiti pa dodati
pavlaku za kuvanje, potom izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.Zatim
na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira pa na to staviti
ćevape i one odsečene deliće ćevapa.Ponovo staviti krompir, ponovo
ćevape preliti sa prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i
staviti u rernu na 180 stepeni 60 minuta.Posle preko gotovog preliva
staviti rendani sir i pustiti u isključenoj rerni da se otopi.
Нема коментара:
Постави коментар