Translate

среда, 25. јануар 2017.

Ćevap torta




Sastojci :

1 kg ćevapa,
2 srednja krompira,
2 jajeta, 
150 g mladog sira
150 ml  pavlake za kuvanje,
so,
biber ,
vegeta,
150 g kačkavalja


Ćevape složiti u krug ako su viši od posude u koju se slažu nožem iseći vrhove.Krompir izrendati, posoliti, pobiberiti. Jaja umutiti pa dodati pavlaku za kuvanje, potom izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu.Zatim na dno tepsije staviti polovinu rendanog krompira pa na to staviti ćevape i one odsečene deliće ćevapa.Ponovo staviti krompir, ponovo ćevape preliti sa prelivom, staviti malo bibera, pokriti folijom i staviti u rernu na 180 stepeni 60 minuta.Posle preko gotovog preliva staviti rendani sir i pustiti u isključenoj rerni da se otopi.




Нема коментара:

Постави коментар