Translate

среда, 25. јануар 2017.

Oranžina



Kora: 

300 g mlevenog keksa,
200 g šećera,
 50 ml vode,
50 g maslaca.

Fil:

1l proceđenog soka od 10 isceđenih pomorandži,
1 cela pomorandža,
2 pudinga od vanile,
2 kašike gustina, 
250 g šećera,
100 g maslaca,
150 g šlaga.

Ušpinovati šećer sa vodom dodati maslac i mešati da se otopi.Skloniti sa šporeta dodati mleveni keks i umesiti kompaktnu masu, a zatim rastanjiti i oblikovati koru u plehu ili malim okruglim kalupima.Sok zagrejati sa šećerom dok ne provri pa dodati razmuceni puding i gustin sa malo vode.Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa šporeta i ohladiti.Ohlađen fil sastaviti sa penasto umućenim maslacom i dodati sitno seckanu pomorandžu.Premazati preko kore i ukrasiti sa umućenim šlagom.




Нема коментара:

Постави коментар