Translate

понедељак, 30. јануар 2017.

Posni trostruki užitak




Sastojci za koru : 

6 kašika šećera
50 ml ulja
 1dl kisele vode
4 kašike prženih mlevenih lešnika 
 150 g brašna
 1 prašak za pecivo

Fil:

6 dl mleka od badema
 10 kašika šećera 
 2 pudinga od vanile
 malo arome vanile
200 g margarina
100 g čokolade
Još:

 oko 200 g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa) 
malo arome ruma

 Glazura:

100 g cokolade
 3 kašikice vode
3 kašikice šećera
50 g margarina





U posudu za mešanje prosejati brašno sa praškom za pecivo,dodati mlevene lešnike,šećer,ulje i kiselu vodu.Sve promešati sa kašikom i staviti u pleh obložen pek papirom i peći u već zagrejanoj rernii na 220 stepeni dok ne porumeni. Rastvoriti puding sa malo bademovog mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva..Kada je mleko provrilo,skloniti sa šporeta,umešati puding i vratiti na šporet i kuvati dok se ne zgusne.Fil podeliti na dva dela.U jedan deo dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati.Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto pa u svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Pečeno i ohlađeno testo premazati sa žutim filom,na njega ređati petit keks koji malo umakati u vodu sa rumom,na keks naneti čokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.







Нема коментара:

Постави коментар