Sastojci za koru :
6 kašika šećera
50 ml ulja
50 ml ulja
1dl kisele vode
4 kašike prženih mlevenih lešnika
4 kašike prženih mlevenih lešnika
150 g brašna
1 prašak za pecivo
Fil:
6 dl mleka od badema
Fil:
6 dl mleka od badema
10 kašika šećera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200 g margarina
100 g čokolade
200 g margarina
100 g čokolade
Još:
oko 200 g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa)
malo arome ruma
Glazura:
100 g cokolade 3 kašikice vode
3 kašikice šećera
50 g margarina
100 g cokolade 3 kašikice vode
3 kašikice šećera
50 g margarina
U posudu za mešanje prosejati brašno sa
praškom za pecivo,dodati mlevene lešnike,šećer,ulje i kiselu vodu.Sve
promešati sa kašikom i staviti u pleh obložen pek papirom i peći u već
zagrejanoj rernii na 220 stepeni dok ne porumeni.
Rastvoriti puding sa malo bademovog mleka a ostatak sastaviti sa šećerom
i staviti da se kuva..Kada je mleko provrilo,skloniti sa
šporeta,umešati puding i vratiti na šporet i kuvati dok se ne
zgusne.Fil podeliti na dva dela.U jedan deo dodati čokoladu izlomljenu
na kockice i mešati dok se čokolada ne rastopi.U drugi deo dodati malo
arome vanile i promešati.Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa u svaku polovinu krema dodati pola margarina
i umutiti.
Pečeno i ohlađeno testo premazati sa žutim filom,na njega ređati petit
keks koji malo umakati u vodu sa rumom,na keks naneti čokoladni fil,a na
njega glazura od cokolade.
Нема коментара:
Постави коментар