Translate

уторак, 17. јануар 2017.

Trouglovi sa prazilukom



Sastojci :

500 g tankih kora ,
500 g praziluka,
150 g pirinča,
2 dl ulja ,
vegeta ,
biber.

Pirinač posebno skuvati u slanoj vodi .Praziluk sitno iseckati i izdinstati na malo ulja pa dodati oceđeni pirinač , biber i so.Sve dobro sjediniti.Kore seći popreko da se dobiju 4 jednake trake. Napraviti mešavinu od ulja i vode .Premazati mešavinom jednu traku , preko staviti drugu , opet premazati pa staviti treću i na nju naneti kašiku fila.Potom uzeti jednu ivicu kore i preklopiti preko fila da se dobije trougao pa motati unakrsno do kraja . Ređati u podmazan pleh.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Trouglove premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni nav 200 stepeni.









Нема коментара:

Постави коментар