Translate

петак, 20. јануар 2017.

Slatki voćni hleb



Sastojci :

1 sveži kvasac,
250 ml vode ,
250 ml mleka,
4 kašike šećera,
1 kašičica soli,
2 jaja ,
2 dl ulja,
1 kg brašna,
50 g suvog grožđa,
50 g suve aronije,
50 g suve kajsije,
50 g kandiranog ananasa,
50 g kandirane papaje ,
50 g kandiranog manga.

Kvasac otopiti sa malo mlake vode .Pomešati vodu i mleko i ugrejati da bude mlako.U dublju posudu pomešati brašno , so , šećer , ulje , umućena jaja , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa toplom vodom i mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.ostaviti na toplom mestu da naraste.Kada je testo naraslo preručiti na radnu površinu , premesiti ,ne puno , i rastanjiti oklagijom u kocku.Preko testa naneti suvo i kandirano voće , urolati i staviti u uski pleh.Ostaviti da još malo naraste , premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.




Нема коментара:

Постави коментар