Translate

среда, 11. јануар 2017.

Čorba sa karfiolom i heljdom





Sastojci:

1 manja glavica karfiola
300 g pilećeg belog mesa
150 g brokolija
100 g heljde u zrnu
 2 glavice crnog luka
 kalijumova so
1 mala kašičica đumbira
malo karija maslinovo ulje

Heljdu u zrnu naliti vodom i skuvati pa potom ocediti.Sitno iseckati crni luk pa ga dinstati dok ne postane staklast na maslinovom ulju.Pileće belo meso iseći na nekoliko parčića pa dodati dinstanom luku i naliti sa vodom potom na pola kuvanja dodati karfiol iskidan na cvetove i kuvati dok ne omekša.Kada se sve skuvalo procediti od tečnosti (ne bacati tečnost ) i odvojiti meso pa ga iseckati na sitne komadiće a karfiol i crni luk viljuškom izgnječiti i vratiti u posudu u kojoj se kuvalo.Dodati seckano meso,kuvanu heljdu ,brokoli u cvetićima i začiniti kalijumovom solju,đumbirom i karijem pa naliti sa vodom u kojoj se povrće kuvalo i vratiti na šporet da se još malo kuva.

Нема коментара:

Постави коментар