Translate

петак, 13. јануар 2017.

Tropska piletina



 Sastojci:

1 pileće belo meso
šaka kikirikija
2 glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 kašika meda
ekstrat kokosa
2 kašike karija
2 čili papričice
muskatni orah
so
ulje
250 gr pirinča

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju dok ne postane staklast.Dodati piletinu seckanu na kockice i propržiti sa svih strana pa doliti čašu vode i krčkati poklopljeno dvadeset minuta dok piletina ne omekša .Iseći papričice dodati u piletinu , potom staviti ekstrat kokosa i još jednu čašu vode i krčkati dok sva tečnost delimično ne uvre.Potom dodati med ,kari , seckani beli luk ,so , sve dobro promešati još malo dinstati , skloniti sa šporeta i umešati kikiriki.
Pirinač skuvati u slanoj vodi i služiti uz piletinu.



Нема коментара:

Постави коментар