Translate

уторак, 17. јануар 2017.

Limun čiz kejk




Sastojci :

125 g maslaca ,
100 g meda ,
300 g mlevenog keksa ,
1 dl mleka,
lake,
1 kesica želatina ,
2 limuna ,
2 dl vode ,
1 limeta

Omekšati maslac i sastaviti ga sa medom , keksom i mlekom da se dobije meko homogeno testo.U okrugli kalup formirati koru.Umutiti slatku pavlaku i 200 g šećer pa je dodati u sjedinjeni krem sir i kiselu pavlaku.Nacediti sok od jednog limuna i dodati u sirni fil , sjediniti i naneti preko kore.Želatin otopiti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri a ostatak vode sastaviti sa 100 g šećera i samlevenom koricom i sokom limete pa staviti da provri.U kipuće dodati nabubreli želatin i mešati koliko da se otopi pa preliti preko sirnog fila i ostaviti da stegne i ohladi.



Нема коментара:

Постави коментар