Sastojci :
300 g mekog brašna,
2 jaja,
200 ml gustog jogurta,
1 kašičica soli ,
1 manja glavica luka ,
200 g mlevenog mesa ,
1 čen belog luka ,
ulje ,
vegeta ,
so,
500 ml pasradajz soka ,
2 kašike brašna .
Sitno iseckati crni i beli luk , prodinstati na malo ulja pa dodati meso i mešati dok ne dobije braon boju .Dodati vegetu i skloniti sa ringle.Zamesiti testo od jaja , soli , jogurta i brašna , rastanjiti oklagijom ipomoću okrugle modle ili velike čaše vaditi krugove.Na svaki krug staviti po malo mesnog fila , preklopiti i viljuškom ivice spojiti da se prilikom kuvanja ne otvore.U dublju posudu sipati vodu i so i staviti da se kuva.Kada voda počne da ključa spuštati piroge i kuvati ih oko 10 - 15 minuta.Vaditi ih na tacnu.Paradajz sok i brašno sastaviti i ukuvati da se dobije gušći sos pa služiti piroge sa njim.
Нема коментара:
Постави коментар