Sastojci :
100 g masti,
300 g šećera,
1 jaje,
50 g kakaa,
30 ml mleka,
1 kašičica sode bikarbone,
1 kesica praška za pecivo ,
500 g brašna,
0,5 dl mleka,
100 g brašna,
4 kesice vanilin šećera,
200 g šećera u prahu ,
250 g margarina,
50 g čokolade.
Penasto umutiti mast sa 200 g šećera pa postepeno dodavati jaje , sodu , pecivo , brašno, 30 ml mleka i kakao.Zamešeno testo podeliti na tri jednaka dela , svaki rastanjiti oklagijom i ispeći na 200 stepeni.Rastvoriti brašno sa malo mleka a ostatak sastaviti sa vanilin šećerom i 100 g šećera pa skuvati.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreno brašno i skuvati fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin i šećer u prahu penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom .Filovati sve korice i na kraju narendati čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар