Translate

субота, 28. јануар 2017.

Zlatno pecivo sa maslinama i parmezanom





Sastojci

300 g brašna ,
1 jaje,
150 ml mleka,
1/2 svežeg kvasca (20 gr),
100 ml ulja,
1 kašičica soli
100 g parmezana ,
 100 g maslina bez koščica.

Rastopiti kvasac sa malo mlakog mleka pa sastaviti sa brašnom , uljem , jajetom , solju i ostatkom mlakog mleka pa umesiti testo  i ostavite  na sobnoj temperaturi pola sata da krene da raste.Zatim  rastanjiti oklagijom na radnoj površini što tanje .
Testo je malo masnije i neće se lepiti za površinu, pritisnite oklagijom da se dobro istanji p'a posuti   parmezanom i na sam kraj poredjati maslinke u razmaku od 1 cm.
Testo urolati i seći na štrudlice pa ređati  uspravno posuti sa još malo parmezana i peći na 200 stepeni


Нема коментара:

Постави коментар