Sastojci
300 g brašna ,
1 jaje,
150 ml mleka,
1/2 svežeg kvasca (20 gr),
100 ml ulja,
1 kašičica soli
100 g parmezana ,
100 g parmezana ,
100 g maslina bez koščica.
Rastopiti kvasac sa malo mlakog mleka pa sastaviti sa brašnom , uljem , jajetom , solju i ostatkom mlakog mleka pa umesiti testo i ostavite na sobnoj temperaturi pola sata da krene da raste.Zatim rastanjiti oklagijom na radnoj površini što tanje .
Testo je malo masnije i neće se lepiti za površinu, pritisnite oklagijom da se dobro istanji p'a posuti parmezanom i na sam kraj poredjati maslinke u razmaku od 1 cm.
Testo urolati i seći na štrudlice pa ređati uspravno posuti sa još malo parmezana i peći na 200 stepeni
Rastopiti kvasac sa malo mlakog mleka pa sastaviti sa brašnom , uljem , jajetom , solju i ostatkom mlakog mleka pa umesiti testo i ostavite na sobnoj temperaturi pola sata da krene da raste.Zatim rastanjiti oklagijom na radnoj površini što tanje .
Testo je malo masnije i neće se lepiti za površinu, pritisnite oklagijom da se dobro istanji p'a posuti parmezanom i na sam kraj poredjati maslinke u razmaku od 1 cm.
Testo urolati i seći na štrudlice pa ređati uspravno posuti sa još malo parmezana i peći na 200 stepeni
Нема коментара:
Постави коментар