Sastojci :
7 belanaca ,
150 g šećera,
2 vanilin šećera ,
150 g maka ,
150 g gustina ,
1 kesica praška za pecivo,
7 žumanca,
1,200 l mleka ,
250 g maslaca ,
50 g šećera u prahu ,
300 g šlaga
Belanca , 50 g šećera i 2 kesice vanilin šećera mutiti da se dobije čvrst šne pa dodati 50 g gustina , mak i prašak za pecivo.Preručiti u pleh koji je podmazan i brašnom posut i peći na 200 stepeni.Pečenu koru malo prohladiti pa preliti sa 200 ml toplog mleka.Umutiti žumanca pa dodati 100 g gustina i 100 ml mleka i mešati da se dobije glatka masa bez grudvica.U ostatak mleka sipati 100 g šećera i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati pripremljenu masu i mešati da se dobije gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac i šećer u prahu penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim filom. Naneti preko natopljene kore i ukrasiti sa umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар