Sastojci za testo :
500 g brašna,
250 ml mleka,
125 g margarina,
pola kocke svežeg kvasca,
1 mala kašika šećera ,
1 mala kašika soli,
1 jaje
250 ml mleka,
125 g margarina,
pola kocke svežeg kvasca,
1 mala kašika šećera ,
1 mala kašika soli,
1 jaje
Fil:
200 g kobasice po izboru
200 g kobasice po izboru
Premaz :
1 jaje ,
malo susama
Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu sjediniti
brašno , šećer , so , otopljeni margarin , jaje , kvasac i sve zamesiti
sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da
naraste.Naraslo testo premesiti pa od testa praviti manje loptice.Svaku
lopticu rastanjiti pa preseći na četiri strane.Na sredinu testa staviti
po kolut sečene kobasice pa spajati paralelno strane testa , kako bi se
dobio oblik cveta.Poređati ružice u podmazani pleh , premazati umućenim
jajetom i posuti susamom.Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći ružice.
Нема коментара:
Постави коментар