Translate

среда, 15. април 2015.

Beze korpice punjene čoko filom i voćem - Njam - njam časopis


Sastojci :

2 belanca ,
300 g šećera , 
1 kašika sirćeta, 
0,3 dl mleka,
 1 kesica pudinga od čokolade, 
50 g šećera ,
50 g šlaga ,
 voće po želji.

Belanca i šećer mutiti viljuškom dok se šećer ne otopi i masa zgusne, potom dodati sirće i još malo mutiti.Smesu staviti u špric za tortu pa u krug istiskavati belanca da se dobije korpica ( pleh obložen papirom za pečenje ).Puslice sušiti na 100 stepeni oko 2 sata ili dok ne dobiju lepu svetlo bež boju.
Puding rastvoriti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i skuvati.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta malo prohladiti i sastaviti sa umućenim šlagom , puniti korpice i ukrasiti voćem.

Нема коментара:

Постави коментар