Sastojci :
Kora:
6 belanaca,
6 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
2 kašike brašna,
4 kašike mlevenih oraha ,
50 ml mleka,
Fil :
Fil :
1 l mleka ,
100 g pudinga od vanile,
250 g margarina,
250 g margarina,
130 g šećera,
100 g mlečne milka čokolade,
100 g mlečne milka čokolade,
100 g bele milka čokolade,
1 veće pakovanje piškota,
1 pakovanje čokoladne jafe,
1 veće pakovanje piškota,
1 pakovanje čokoladne jafe,
2 seven dejs rolata sa jagodom,
300 g šlaga
Penasto umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodavati pecivo , brašno i orahe.Ispeći koru u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da vri umešati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti pa ga sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.Masu podeliti na pola pa u jedan deo staviti otopljenu crnu milku a u drugi otopljenu belu milku.
Koru popariti sa 50 ml mlakog mleka pa na nju naneti pola belog fila , preko poređati rolate , preko njih tamni fil , pa piškote , preko njih beli fil , jafa i tamni fil. Celu tortu premazati sa umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар