Translate

среда, 15. април 2015.

Torta Lepotica - Njam - njam časopis


Sastojci :
Kora:
6 belanaca, 
6 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
 2 kašike brašna, 
4 kašike mlevenih oraha ,
 50 ml mleka,

Fil :
1 l mleka , 
100 g pudinga od vanile,
 250 g margarina, 
130 g šećera,
100 g mlečne milka čokolade,
100 g bele milka čokolade,
1 veće pakovanje piškota,
1 pakovanje čokoladne jafe, 
2 seven dejs rolata sa jagodom, 
300 g šlaga

Penasto umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodavati pecivo , brašno i orahe.Ispeći koru u četvrtastom plehu obloženom papirom za pečenje u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da vri umešati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti pa ga sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.Masu podeliti na pola pa u jedan deo staviti otopljenu crnu milku a u drugi otopljenu belu milku.
Koru popariti sa 50 ml mlakog mleka pa na nju naneti pola belog fila , preko poređati rolate , preko njih tamni fil , pa piškote , preko njih beli fil , jafa i tamni fil. Celu tortu premazati sa umućenim šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар