Translate

уторак, 21. април 2015.

Torta šumska vila .

Svako od nas kada proslavlja divan dan želi da ima tortu skojom će se svi oduševiti, i naravno  po običaju tražiti ako je torta nova recept.Ove godine za svoj rođendan nisam baš nešto bila raspoložena da pečem kore  tako da sam rešila da napravim brzu a slatko-ukusnu torticu.Razmišljala sam šta napraviti tako brzo a da nije Šeherezada ili klasična čokoladna keks torta.Pošto vrlo retko za ovakve prilike pravim voćne torte , jer ukućani vole čokoladu i u filu i u kori , ovaj put po mojoj želji je pravljena ova .Brzo se sprema nema margarina a ukus joj je fenomenala.



Sastojci :

600 g petit ber keksa
500 g šlaga
3 kesice pudinga sa ukusom jagode
10 kašika šećera
1 dl vode
500 g jagoda
500 g šumskih jagoda
voda ili mleko za mućenje šlaga


U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.Šlag umutiti sa vodom ili mlekom.Odvojiti keks na jednake komade da bude za četiri reda pa prvi red rasporediti na tacni, preko naneti malo mlakog fila od jagode ( isto rasporediti za četiri premaza ), potom naneti šlag i preko njega rasporediti drugi red keksa i sve redom kao kod prvog sloja.Postupak ponavljati još dva puta.Tortu staviti u frižider da se stegne.





Keks može a i nemora da se natapa jer će omekšati od mlakog fila.Ako nemate šumske jagode mogu samo i ove 1 kg.





Нема коментара:

Постави коментар