Sastojci :
500 g mlevenog mesa ,
1 glavica crnog luka ,
1 čen belog luka ,
1 šargarepa ,
2 jaja ,
veza peršuna,
vegeta ,
biber ,
aleva paprika ,
500 g krompira ,
1 dl mleka ,
1 dl ulja.
Oljuštiti krompir i skuvati ga kao za pire.Sitno iseckati crni luk , beli luk i šargarepu pa sastaviti sa mesom .U to dodati jaja , seckani peršun, biber , alevu i vegetu.Sve dobro rukama sjediniti pa stavljati u nauljen kalup za proje mesnog fila i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečeno meso izvaditi iz rerne prohladiti i izvaditi iz kalupa.Kuvani krompir ocediti sastaviti ga sa uljem i mlekom , izmiksati i popotrebi dodati soli pa staviti ga u špric za torte i istiskivati kupe na mesu.
Нема коментара:
Постави коментар