Translate

среда, 15. април 2015.

Slani čupkejk - Njam - njam časopis






Sastojci :

500 g mlevenog mesa , 
1 glavica crnog luka ,
 1 čen belog luka , 
1 šargarepa , 
2 jaja , 
veza peršuna,
vegeta , 
biber , 
aleva paprika , 
500 g krompira , 
1 dl mleka ,
1 dl ulja.

Oljuštiti krompir i skuvati ga kao za pire.Sitno iseckati crni luk , beli luk i šargarepu pa sastaviti sa mesom .U to dodati jaja , seckani peršun, biber , alevu i vegetu.Sve dobro rukama sjediniti pa stavljati u nauljen kalup za proje mesnog fila i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečeno meso izvaditi iz rerne prohladiti i izvaditi iz kalupa.Kuvani krompir ocediti sastaviti ga sa uljem i mlekom , izmiksati i popotrebi dodati soli pa staviti ga u špric za torte i istiskivati kupe na mesu.

Нема коментара:

Постави коментар