Translate

среда, 15. април 2015.

Meksiko na tanjiru - Njam - njam časopis



Sastojci :

1 pakovanje tortilja , 
1 pakovanje meksiškog miks povrća , 
1 komorač , 
3 dl paradajz soka, 
2 kašike brašna ,
 4 dl ulja , 
1 čili papričica ( može i obična ljuta ) ,
 so.

Tortilju iseći unakrsno da se dobiju četiri trougla.Na svaki trougao staviti po štapić komorača , urolati i pričvrstiti sa čačkalicom da se ne bi trougao otvorio.3 dl ulja zagrejati pa u vrelo spuštati tortilje i pržiti dok ne dobiju braon boju sa obe strane.Vaditi ih i stavljati na salvetu da upije suvišnu masnoću.
U 1 dl ulja staviti brašno i malo ga propržiti pa dodati paradajz sok i sitno seckanu čili papričicu.Posoliti po ukusu i postaviti da proključa i malo se zgusne.Meksički miks skuvati u slanoj vodi , ocediti i služiti uz sos i tortilje.

Нема коментара:

Постави коментар