Sastojci :
500 g junećeg mesa,
100 g kajmaka ,
2 jajeta ,
malo prezli ,
ulje ,
500 g spanaća ,
0,5 dl mleka ,
1 dl ulja ,
2-3 kašike brašna ,
ulje ,
500 g spanaća ,
0,5 dl mleka ,
1 dl ulja ,
2-3 kašike brašna ,
glavica belog luka ,
so.
Meso iseći na tanke šnicle i dobro ih izlupati. U svaku šniclu staviti malo kajmaka. Uviti ih kao rolat, dobro pričvrstiti čačkalicom, uvaljati u umućena jaja, zatim prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne prumene. Iz gotovih šnicli povaditi čačkalice.
Na 1 dl ulja propržiti brašno da blago porumeni pa dodati sitno rendani beli luk i sitno seckani blanširani spanać.Vrlo malo promešati pa povremeno dolivati mleko da se spanać lepo ukrčka i zgusne.Pred kraj posoliti po ukusu.
Нема коментара:
Постави коментар