Translate

среда, 15. април 2015.

Strufoli - Njam - njam časopis


Sastojci :

250 g brašna ,
 30 g maslaca, 
100 g šećera,
2 jaja, 
2 kašike belog vina,
na vrh noža prašak za pecivo,
150 g meda,
šarene mrvice,
4 dl ulja.

U dublju posudu umutiti jaja i omekšali maslac potom dodati šećer prašak za pecivo , belo vino i brašno.Sve dobro umesiti da se dobije srednje tvrdo testo pa preručiti na radnu površinu i rastanjiti oklagijom u pravougaonik.Seći nožem uzduž i popreko da se dobiju manje kockice od kojih se prave male loptice.Zagrejati ulje do ključanja pa polako spuštati loptice i pržiti ih dok ne dobiju braon boju.Izvaditi ih i poređati na salvetu da upije suvišnu masnoću.U odgovarajućoj posudi otopiti med pa u njega staviti loptice i kašikom promešati da se med svuda rasporedi.Loptice staviti u činijice i posuti šarenim mrvicama.

Нема коментара:

Постави коментар