Translate

среда, 15. април 2015.

Slatki cimet hleb u kuglofu - Njam - njam časopis


Sastojci :

500 g brašna,
100 + 200 g šećera ,
1 kesica suvog kvasca, 
pola kašike soli,
60 + 60 g maslaca,
1  dl mleka,
2 dl vode ( po potrebi dodavati još vode ),
2 jaja, 
1 kesica vanilin šećera ,
1 kesica cimeta,
pola male kašike muskatnog oraha,

U dublju posudu pomešati brašno sa 100 g šećera, kvascem, solju , otopljenim 60 g maslaca , jajima ,pa sve zamesiti sa mlekom i vodom da se dobije srednje tvrdo testo .Ostaviti na toplom mestu da se masa udvostruči.
Od drugih 60 g maslaca napraviti fil tako što maslac otopiti dok ne dobije braonkastu boju pa mu dodati 200 g šećera , cimet i muskatni orah , promešati da se malo otopi i sve dobro sjedini pa skloniti sa šporeta.
Narslo testo preručiti na radnu površinu premesiti i rastanjiti oklagijom na debljinu prsta u pravougaonik.Testo premazati pripremljenim filom i rezati na nekoliko istovetnih traka.Trake ređati jednu na drugu pa opet , tu jednu nafilovanu , iseći na još nekoliko komada.Pleh za kuglof namazati uljem i poređati testo jedno do drugog u krug.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći .

Нема коментара:

Постави коментар