Sastojci :
200 g masti,
300 g šećera,
300 g šećera,
1 jaje,
3 kašike meda,
3 kašike mleka,
1 mala kašika sode bikarbone
1 mala kašika sode bikarbone
800 g brašna,
5 jaja,
1/2 kesice praška za pecivo,
1 l mleka,
250 g šećera,
250 gr margarina,
100 gr rendane cokolade.
Penasto umutiti mast sa 200 g šećera pa dodati jaje , med , mleko , sodu bikarbonu i 500 g brašna. Sve izručiti na radnu površinu i umesiti glatko testo pa podeliti na dva jednaka dela.Svaki deo rastanjiti što tanje i peći na 200 stepeni.
Penasto umutiti jaja sa 100 g šećera pa dodati 150 g brašna pomešano sa praškom za pecivo.Preručiti u pleh i peći na 200 stepeni.
150 g brašna razmutiti sa malo mleka a ostalo sipati u dublju šerpu , staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da kuva sipati razmućeno brašno i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim kremom.
Na odgovarajuću tacnu staviti medenu koru - fil - piškota - fil -medena kora -fil i posuti rendanom cokoladom..
Нема коментара:
Постави коментар