Sastojci :
300 g mlevenog mesa,
1 glavica rendanog crnog luka,
1 čen belog luka,
1/2 kašike brašna,
1 čen belog luka,
1/2 kašike brašna,
so,biber,
1 jaje,
veza peršun.
300 g pirinča,
2 glavice crnog luka,
1 veća šargarepa,
1 veza zelja,
1 kesica gotove supe sa povrćem.
Gotovu supu skuvati prema upustvu sa kesice a zelje blanširati u slanoj vodi.
Mleveno meso sjedinomo sa rendanim crnim i belik lukom,brašnom,jajetom sitno seckanim peršunom i začiniti solju i biberom.Ispržiti ćuftice i povadimo ih na tanjir.Sa tom masnoćom namažemo dublju tepsiju ili odgovarajuću posudu,a u ostatku masnoće propržiti sitno seckan luk i rendanu šargarepu .Skloniti sa šporeta i u to dodati seckano zelje .Pirinač oprati , ocediti i sjediniti sa dinstanim lukom.Smesu preručiti u podmazanu tepsiju poređati ćufte i preliti sa pola skuvane supe pa staviti da se peče na 180 stepeni.Kad pirinač upije tečnost probati ga i ako još nije skuvan doliti supe i vratiti nazad u rernu da se skroz ispeče.
Нема коментара:
Постави коментар