Sastojci :
za crvenu koru :
5 jaja,
pola kašičice soli,
1 kesica praška za pecivo,
2 dl jogurta,
150 g brašna ,
100 g kečapa.
za zelenu koru :
5 jaja,
pola kašičice soli,
1 kesica praška za pecivo,
2 dl jogurta,
150 g brašna ,
200 g blitve.
Fil :
200 g krem sira,
200 ml kisele pavlake,
50 g majoneza,
200 g tost narezka,
100 g kečapa ,
3 lista veće oblande.
Odvojiti žumanca od belanca .Belanca umutiti u čvrst sneg a žumanca sastaviti sa pecivom , i solju pa mutiti.Potom dodati jogurt i brašno , sve sjediniti i polako dodavati belanca i na kraju kečap.Masu polako sastaviti i preručiti u pleh obložen papirom zapečenje.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći koru dok blago ne porumeni.
Odvojiti žumanca od belanca .Belanca umutiti u čvrst sneg a žumanca sastaviti sa pecivom , i solju pa mutiti.Potom dodati jogurt i brašno , sve sjediniti i polako dodavati belanca i sitno seckanu blitvu.Masu polako sastaviti i preručiti u pleh obložen papirom zapečenje.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći koru dok ne porumeni.
Sastaviti krem sir, kiselu pavlaku , majonez i seckani tost narezak pa filovati sledećim redosledom.
Na listu oblande staviti polovinu fila ,preko njega zelena kora na nju razmazati pola kečapa i preko njega drugi list oblande , opet druga polovina fila , crvena kora , druga polovina kečapa i preko treći list oblande.Staviti u frižider da se stegne pa tortu seći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар