Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Slana fantazija -Njam njam



Sastojci :
za crvenu koru :

5 jaja,
 pola kašičice soli, 
1 kesica praška za pecivo,
 2 dl jogurta, 
150 g brašna ,
 100 g kečapa.

za zelenu koru :

5 jaja,
 pola kašičice soli,
 1 kesica praška za pecivo,
 2 dl jogurta, 
150 g brašna , 
200 g  blitve.

Fil : 

200 g krem sira, 
200 ml kisele pavlake, 
50 g majoneza,
 200 g tost narezka, 
100 g kečapa ,
3 lista veće oblande.

Odvojiti žumanca od belanca .Belanca umutiti u čvrst sneg a žumanca sastaviti sa pecivom , i solju pa mutiti.Potom dodati jogurt i brašno , sve sjediniti i polako dodavati belanca i na kraju kečap.Masu polako sastaviti i preručiti u pleh obložen papirom zapečenje.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći koru dok blago ne porumeni.
Odvojiti žumanca od belanca .Belanca umutiti u čvrst sneg a žumanca sastaviti sa pecivom , i solju pa mutiti.Potom dodati jogurt i brašno , sve sjediniti i polako dodavati belanca i sitno seckanu blitvu.Masu polako sastaviti i preručiti u pleh obložen papirom zapečenje.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći koru dok  ne porumeni.
Sastaviti krem sir, kiselu pavlaku , majonez i seckani tost narezak pa filovati sledećim redosledom.
Na listu oblande staviti polovinu fila ,preko njega zelena kora na nju razmazati pola kečapa i preko njega drugi list oblande , opet druga polovina fila , crvena kora , druga polovina kečapa i preko treći list oblande.Staviti u frižider da se stegne pa tortu seći na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар