Sastojci :
Kora :
5 jaja,
200 g brašna,
50 g kakaoa,
10 g praška za pecivo, 2dl mleka,
50 ml ulja.
Fil:
300 g ribizli,
50 g đžema od jagoda, 25 g želatina,
400 g šlaga,
4 dl mleka,
4 dl jogurta,
50 g šećera u prahu.
Ulupati žumanca sa šećerom dodati mleko, ulje, brašno, kakako i prašak za pecivo.U tu smesu lagano umešati umućen sneg od belanaca i sjediniti.Sipati u pleh i peći na 180 stepeni.Ispečenu koru odmah premazati đžemom od jagoda.Umutiti šlag sa mlekom.Jogurt pomešan sa želatinom kuvati dok ne proključa, pa dodati šećer u prahu.Kad se ohladi dodati šlag i promešati.U smesu dodati ner i ribizle pa premazati koru.Dekorisati bobicama nara i ribizli i ohladiti.
Нема коментара:
Постави коментар