Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Jogurt kolač sa narom i ribizlama -Njam njam


Sastojci :
Kora : 

150 g šećera,
5 jaja, 
200 g brašna, 
50 g kakaoa,
10 g praška za pecivo,
2dl mleka,
 50 ml ulja.

Fil:

200 g nara,
 300 g ribizli,
50 g đžema od jagoda,
25 g želatina,
400 g šlaga,
4 dl mleka,
 4 dl jogurta,
50 g šećera u prahu.
Ulupati žumanca sa šećerom dodati mleko, ulje, brašno, kakako i prašak za pecivo.U tu smesu lagano umešati umućen sneg od belanaca i sjediniti.Sipati u pleh i peći na 180 stepeni.Ispečenu koru odmah premazati đžemom od jagoda.Umutiti šlag sa mlekom.Jogurt pomešan sa želatinom kuvati dok ne proključa, pa dodati šećer u prahu.Kad se ohladi dodati šlag i promešati.U smesu dodati ner i ribizle pa premazati koru.Dekorisati bobicama nara i ribizli i ohladiti.

Нема коментара:

Постави коментар