Sastojci :
6 jaja,
1,8 litara mleka,
150 g šećera,
125 g margarina,
5 kesica vanilin šećera,
3 pudinga od jagode(120 g),
30 g brašna,400 g keksa,
100 g šlaga,
400 g jagoda.
Nasuti 50 g šećera u 1,3 l mleka i staviti da proključa.Žumanca umutiti sa 5 kašika šećera margarinom i vanilin šećerom.Dodati 2 dl mleka puding i brašno pa sve zajedno izmiksati.Sipati u ključalo mleko pa mešati dok se ne zgusne.Posebno umutiti beelanca u čvrst sneg, a zatim dodati 50 g šećera dok se ne otopi.U vreo puding dodati sam od belanaca i ujednačiti masu.U odgovarajuću tepsiju poređati u mleku natopljen keks.Preko keksa fil pa ponovo keks.Umutiti šlag i dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар