Sastojci:
2 srednje tikvice,
300 g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
1 šargarepa,
veza peršuna ,
so.
1 čen belog luka,
1 šargarepa,
veza peršuna ,
so.
Pohovanje :
3 jaja,
100 g brašna ,
ulje za prženje
Preliv:
3 jaja ,
1 dl mleka
Tikvice oljuštiti i iseći na tanke kriške , posoliti i ostaviti da puste vodu.Crni i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa seckanom šargarepom pa sve prodinstati na ulju.Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije tamno braon boju.Potom skloniti sa šporeta dodati so i seckani peršun i promešati.Ulje zagrejati pa svaki list tikvice uvaljati prvo u brašno jaja i pržiti sa obe strane.Na svaki pohovani list tikvice staviti po malo mesnog fila , urolati i ređati u podmazani odgovarajući sud.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Jaja i mleko umutiti , posoliti i preliti tikvice.Rernu zagrejati na 250 stepeni i zapeći sarmice.
Нема коментара:
Постави коментар