Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Sarmice od pohovanih tikvica -Njam njam





Sastojci:

2 srednje tikvice,
 300 g mlevenog mesa,
1 glavica crnog  luka,
 1 čen belog luka,
1 šargarepa,
 veza peršuna ,
 so.

Pohovanje :

3 jaja,
100 g brašna , 
ulje za prženje

Preliv:

 3 jaja ,
 1 dl mleka

Tikvice oljuštiti i iseći na tanke kriške , posoliti i ostaviti da puste vodu.Crni i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa seckanom šargarepom pa sve prodinstati na ulju.Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije tamno braon boju.Potom skloniti sa šporeta dodati so i seckani peršun i promešati.Ulje zagrejati pa svaki list tikvice uvaljati prvo u brašno jaja i pržiti sa obe strane.Na svaki pohovani list tikvice staviti po malo mesnog fila , urolati i ređati u podmazani odgovarajući sud.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.Jaja i mleko umutiti , posoliti i preliti tikvice.Rernu zagrejati na 250 stepeni i zapeći sarmice.

Нема коментара:

Постави коментар