Sastojci :
2 veće šargarepe,
2 glavice crnog luka,
500 g mlevenog mesa,
500 g mlevenog mesa,
50 g soje u ljuspicama,
200 ml paradajz soka,
so ,
biber,
ulje
Prelivanje :
2 jaja,
200 ml kisele pavlake.
Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu i ostaviti da nabubre.Boraniju i jednu šargarepu sečenu na kolutove staviti u dulju posudu , naliti vodom i kuvati.Crni luk i jednu šargarepu sitno iseckati i izdinstati na malo ulja.Potom dodati mleveno meso i dinstati dok ne dobije lepu braon boju.Potom dodati paradajz sok ,so i biber i sve dinstati dok sva tečnost ne uvri i skloniti sa šporeta.Nabubrelu soju ( ako ima potrebe ocediti od vode ) dodati u mesni fil i izmešati.Boraniju ocediti pa staviti jedan deo preko nje pola fila , opet boranija , mesni fil , boranija i preliti umućenim jajima i pavlakom.Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti da se musaka zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар