Sastojci za koru :
5 jaja,
5 kašika brašna,
5 kašika šećera,
1 prašak za pecivo
Fil :
1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
10 kašika šećera ,
1 kesica vanilin šećera ,
250 g margarina,
200 g keksa,
500 g višanja,
200 g šlaga.
Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo i brašno , sve dobro sjediniti i preručiti u podmazani pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.
Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil . Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa pudingom pa naneti malo preko kore.Višnje rasporediti preko fila , keks izlomiti i stavljati u fil da bude uspravan ili koso, potom naneti ostatak fila i premazati šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар