Sastojci :
500 g brašna,
20 g svežeg kvasca,
150 g masslaca,
1 mala kašika soli ,
1 mala kašika šećera,
2 jaja,
1 dl jogurta,
1 dl jogurta,
voda za zamesivanje testa.
Premazivanje :
400 g nutele
Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu sjediniti brašno , so , šećer , otopljeni margarin, mlaki jogurt, umućena jaja i otopljeni kvasac pa sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruči.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke.Svaku jufku rastanjiti na debljinu prsta ( ispod prve jufke staviti papir za pečenje kako bi se kasnije lakše testo moglo preneti na pleh ) pa na jednu naneti nutelu i razmazati preko nje druga rastanjena kora , razmazati nutelom opet treća kora , nutela i četvrta rastanjena kora.Potom naslagane kore zaseći na 12 jednakih mesta stim da se na sredini formira ( neisečeni ) krug.Potom uzimati po dve isečene trake i uvijati ka spolja dva puta.Postupak uvijanja ponavljati i sa ostalim isečenim trakama.Testo staviti u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар