Translate

понедељак, 15. јун 2015.

Nutela sunce pogača - Njam njam


Sastojci :

500 g brašna, 
20 g svežeg kvasca, 
150 g masslaca, 
1 mala kašika soli , 
1 mala kašika šećera,
 2 jaja,
1 dl jogurta,
 voda za zamesivanje testa.

Premazivanje :


400 g nutele 

Otopiti kvasac sa malo mlake vode.U dublju posudu  sjediniti brašno , so , šećer , otopljeni margarin, mlaki jogurt, umućena jaja i otopljeni kvasac pa sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti na toplom da se udvostruči.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke.Svaku jufku rastanjiti na debljinu prsta ( ispod prve jufke staviti papir za pečenje kako bi se kasnije lakše testo moglo preneti na pleh ) pa na jednu naneti nutelu i razmazati preko nje druga rastanjena kora , razmazati nutelom opet treća kora , nutela i četvrta rastanjena kora.Potom naslagane kore zaseći na 12 jednakih mesta stim da se na  sredini formira ( neisečeni ) krug.Potom uzimati po dve isečene trake i uvijati ka spolja dva puta.Postupak uvijanja ponavljati i sa ostalim isečenim trakama.Testo staviti u okrugli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.


Нема коментара:

Постави коментар